שאלות ותשובות

כל מה שרצית לדעת על המחלקה לפילוסופיה יהודית

מה לומדים אצלנו?

בלימודי התואר הראשון מציעה המחלקה גם שילובים דו־חוגיים וגם תוכנית מיוחדת לפילוסופיה יהודית־חברתית ומעודדת עשייה ומעורבות חברתית כחלק אינטגרלי מלימודי הפילוסופיה היהודית והקבלה. הסגל שלנו עתיר ניסיון, מניע את הסטודנטים והסטודנטיות להמשיך לתארים מתקדמים ומחויב להכשרתם בהתאם. המרצים והמרצות יסייעו לך לפתח חשיבה פילוסופית ויקנו לך כלים לכתיבת מחקר והגות יהודית עברית מקורית. טעימה ממגוון הקורסים: קריאות חדשות בספר הזהר; עולמה הרוחני של חסידות חב"ד; הרמב"ם ושאלת עיקרי האמונה; המחשבה היהודית בעידן הפוסט־מודרני; המצאת ההיסטוריה היהודית – בעקבות גרץ; מנדלסון וראשית היהדות המודרנית; מבוא לעולמם המיסטי של הסופים; היהדות במבחן הפמיניזם; ההשכלה היהודית ואתגר המודרניות; לחשוב על אלוהים לאחר השואה; מוסר מול פני האחר; האחריות להומניזם יהודי; אברהם אבינו – מן המדרש אל המיסטיקה; תורת הסוד – על קבלה ומיסטיקה.

עם מה אפשר לשלב את הלימודים במחלקה?

עם מגוון חוגים נוספים. השילובים מומלצים: תולדות ישראל ויהדות זמננו, חינוך ולימודים קלאסיים, אולם כל האפשרויות פתוחות

מה האפשרויות ללימודים בתארים המתקדמים?

• מסלול לתואר שני עם תזה

• מסלול לתואר שני ללא תזה

• תואר שני במגמת "תרבות יהודית – זהות ישראלית", תוכנית המותאמת לאנשים עובדים, המעוניינים להעשיר את עולמם הרוחני ואת זהותם התרבותית

• תוכניות מותאמות למורים ולמורות, לאנשי ולנשות חינוך

• מסלול משולב לתואר שני ולתואר שלישי

מה תנאי הקבלה?

תואר ראשון

• לבעלי ממוצע בגרות 90 ומעלה  אין צורך במבחן פסיכומטרי, יש לעמוד בציון הסף בבחינת המיון באנגלית.

• בעלי ממוצע הבגרות פחות מ־90 אפשרות לבדוק סיכויי קבלה בשקלול ממוצע הבגרות וציון המבחן הפסיכומטרי במחשבון הערכת סיכויי הקבלה באתר האוניברסיטה, בכפוף לעמידה בציון הסף באנגלית

תואר שני

תואר ראשון בציון ממוצע 76 לפחות ובכפוף לדרישות השלמה

תואר שלישי

לתנאי הקבלה לתואר שלישי יש לפנות למזכירות המחלקה

מה עושים בוגרינו?

הבוגרים והבוגרות שלנו משתלבים באקדמיה ובמחקר והם נושאים בתפקידי הדרכה וניהול במערכת החינוך הפורמלית והלא־פורמלית, במכינות קדם צבאיות, בעולם הישיבות והמדרשות ובבתי המדרש הפלורליסטיים. הם משמשים מורים ומורות במערכת החינוך הממלכתית והממלכתית־דתית, מובילים את הוראת המקצוע החדש שיצר משרד החינוך "תרבות יהודית ישראלית". הבוגרים והבוגרות שלנו מביאים לשילובו של השיח האתי והפילוסופי היהודי בעולם העשייה – בחברות הייטק מובילות ובחברות התרופות, בבנקאות ובמשפט. ההכרה בחשיבות לימודי הפילוסופיה היהודית והאתיקה לחברה הישראלית ולמנהיגות העתיד, היא פתח לעשייה חשובה וערכית.

מי מלמד במחלקה?

ראש המחלקה הוא פרופ' חנוך בן-פזי תוכלו להכיר אותו יותר כאן

במחלקה סגל חוקרים וחוקרות מוביל. לרשימת חברי הסגל של המחלקה לפילוסופיה יהודית

איך נרשמים?

ממלאים טופס הרשמה באתר אוניברסיטת בר-אילן

יש עוד שאלות? דברו איתנו!

טלפון:  03-5318421, 03-5318257

דוא"ל:  Jewish-Philosophy.dept@mail.biu.ac.il

שעות קבלה: יום א' - יום ה', 11:00‑13:00

קבלת קהל ב-zoom מתקיימת בימים א', ג' וה' בין השעות 12:00-10:00 בקישור: דלת פתוחה