בין ר' צדוק מלובלין ובין סארטר ולוינס- מפגש עם ד"ר רוני קליין

אנשים יקרים – גוונים של מחשבה,

ביום שני הבא, ב-3 באפריל 17, ד"ר רוני קליין ירצה וישוחח בנושא: עמלק על פי רבי צדוק הכהן מלובלין לאור סארטר ולוינס – וכפי ששוחחנו בשבוע שעבר הנושאים הם כפייה מול חופש בחירה, מקריות מול משמעות הקיום ועוד.

ד"ר רוני קליין הוא מרצה לספרות, לפילוסופיה ולהגות יהודית-צרפתית בת זמננו באוניברסיטה העברית, באוניברסיטת ת"א וכן בסורבון-פריז כמרצה אורח, ובעוד מקומ??ת.

את ספרו "אות, גוף, קהילה" קראתי בנשימה עצורה, לא פחות מכך. ספר שנוגע הן ברובד הפילוסופי-קונקרטי, קיומי, הן ברובד המטאפיזי, תיאולוגי או דתי של השפה; יש בספר חיבורים בין עולם הקבלה, היהדות, ההלכה, הפילוסופיה ועוד ועוד – כל אלה סביב השאלות שהספר דן בהן. בקיצור - ידע רב וחיבורים מרתקים שנשקפים בספר זה.

מתוך זה עלה על דעתי להזמינו אלינו ולשמחתי הרבה הוא נענה. קודם לכן הזמין אותי להרצאה שנשא אצלנו בחוג לספרות – הגעתי במיוחד כדי להתרשם – לא התאכזבתי. כמו הספר – כך המרצה!

הערב יכלול הרצאה, דיון וקריאה מהטקסטים. הטקסטים שמהם למדנו בפגישה המקדימה יחולקו לכם בערב ההרצאה, כך שאינכם צריכים לטרוח ולהביא.

ממליצה לכולכם לבוא ולשמוע את ד"ר רוני קליין!

בציפייה לקראת המפגש הבא,

המשך שבוע טוב ונעים לכולם,