עדכונים מאת ראש המחלקה פרופ' חנוך בן פזי

סטודנטיות וסטודנטים יקרים
במחלקה למחשבת ישראל
שלומות

אנו נכנסים עתה לשבוע החמישי של השנה האקדמית. מבלי שהרגשנו, חלף כבר חודש, והצלחנו להתגבר על מרבית הבעיות של התחלת שנה. נכון, יש עדיין כמה מכם שמתמודדים עם הקשיים הביורוקרטיים, אבל אנו מקווים שבשבוע הקרוב, נתגבר גם על האתגרים והללו, ובהצלחה.

התקדמות חסרת תקדים בדירוג האקדמי

אני שמח לשתף אתכם בבשורה מאד טובה שנוגעת לכל אחד ואחת מאיתנו, השותפים בלימודים ובמחקר באוניברסיטת בר אילן. לפני כעשרה ימים פורסם הדירוג האקדמי העולמי של האוניברסיטאות בעולם, תוך התייחסות מובחנת גם לשונות שבין תחומים, ולדירוג נפרד ומשווה של הפקולטות השונות באוניברסיטאות בעולם. דירוג זה, נעשה על ידי THETimes Higher Education, שהוא מן המדדים החשובים בעולם להערכה אקדמית.

הפקולטות למדעי היהדות והרוח של אוניברסיטת בר אילן, שרק בשנה שעברה דורגו במקום ה 259 בעולם, זכו השנה להיות מדורגות במקום ה 161 בעולם. מדובר בהתקדמות חסרת תקדים של תחום מחקר והוראה אקדמי (גם אנשי מדעי הרוח יצליחו לחשב, ולהבין שמדובר בהתקדמות של 98 מקומות בדירוג העולמי).

לצערי, אני מנוע (עדיין) מלשתף אתכם בדירוג הגבוה מאד, שזכתה לו המחלקה למחשבת ישראל בין המחלקות והחוגים המקבילים בארץ. ועלינו להמתין לפרסום הרשמי...

הסמינר המחלקתי

הסמינר המחלקתי הוא הזדמנות חשובה לכולנו, להיות שותפים – חברי וחברות סגל סטודנטיות וסטודנטים לשיח המחקרי העכשווי בתחומי הפילוסופיה היהודית והקבלה. השנה, החלטנו להגביל את מספר הפגישות, ובו בזמן לתת חשיבות רבה מאד להשתתפות בהם.

ההשתתפות בסמינר המחלקתי היא מן החובות המוטלות על הלומדות והלומדים לתארים מתקדמים (שני ושלישי).

שימו לב, ביום שני הקרוב - ד' בכסלו תשע"ט, 12 בנובמבר 2018 - יתקיים המפגש הראשון של הסמינר המחלקתי. המפגש יוקדש הפעם לחגוג את השקת המהדורה העברית של הספר "היהדות על פרשת דרכים: דברים על השאלה הגורלית אל האמיצים והאצילים בעם היהודי (1908), שחיבר הרב מקס מרדכי יוסף. הספר נערך על ידי ד"ר יעקב קולר.

למייל זה מצורפת גם המודעה אודות המפגש.

כולכם וכולכן מכירים את הנכונות יוצאת הדופן, של הגב' עינת צוקרמן, לסייע לכל אחד ואחת מכם.
אנו מברכים את גב' שירן ברוורמן שהצטרפה לחודש הקרוב, כעזרה במזכירות המחלקה.

ולפני סיום, אני שב ומזכיר לכם, שדלתי פתוחה בפני כולכם.

בברכה ובכבוד רב

פרופסור חנוך בן פזי